Skip to main content

A Simatec hosszú évek óta megbízható partnerünk. Nagy örömünkre szolgál, hogy velük ünnepelhetjük 30. születésnapjukat. Ismerd meg Te is a Simalube automata kenőrendszerek sikertörténetét az ipari kenés területén!

30 évvel ezelőtt a Simalube kenőanyag-adagoló bevezetése mérföldkövet jelentett az ipari karbantartás és szervizelés területén. Azóta ez az automatikus kenőanyag-adagoló számos ipari alkalmazásban nélkülözhetetlen alkatrésszé vált.

A kezdetek:
Forradalom a kenésben

1994-ben a svájci Simatec vállalat piacra dobta az első Simalube kenőanyag-adagolót. A koncepció egyszerű, de forradalmi volt: egy automatikus adagoló, amely folyamatosan és pontosan adagolja a kenőanyagot a gépekhez és rendszerekhez. A gázfejlesztő cella egyedülálló technológiáján alapuló Simalube új mércét állított fel a funkcionalitás, a megbízhatóság és a fenntarthatóság tekintetében. Ezzel megoldódott a kézi kenés számos problémája, mint például a szabálytalan kenési időközök, a túl- vagy aluladagolás és a nagy mennyiségű karbantartási munka.

simalube automata kenőrendszer

A Simatec technológiai innovációi és fejlesztései

A simalube kenőanyag-adagoló a következő jellemzőkkel nyűgöz le, amelyek közül néhány a bevezetése óta egyedülálló:

  • üzemidő fokozatmentes beállítása 1-12 hónap között.
  • környezetbarát és újrafelhasználható, ami csökkenti az ökológiai lábnyomot
  • átlátszó ház, amelynek köszönhetően a működés vizuálisan könnyen ellenőrizhető
  • kompakt méret
  • egyszerű ártalmatlanítás
simalube patronok evolúciója

Az évek során a Simatec folyamatosan fejlesztette a Simalube kenőanyag-adagolót, és az ipar igényeihez igazította.
Íme néhány figyelemre méltó technológiai fejlesztés:

1998: A 60 ml-es Simalube „shorty” néven kerül forgalomba.

2005: A Simalube család a 30 és 250 ml-es patronméretekkel bővül.

2008: A Simalube kenőanyag-adagolók megkapják az Ex jóváhagyást a 0, 20 és M1 zónára, és így megfelelnek a legmagasabb robbanásvédelmi követelményeknek.

2013: A Simatec újabb világújdonságot mutat be. A 15 ml-es Simalube patron még ma is a legkisebb egypontos kenőanyag-adagoló a világon.

2015: A Simalube IMPULSE nyomásfokozóval a Simatec olyan alkalmazásokra nyit, amelyekben a kenőanyagot hosszabb vezetéken keresztül szükséges adagolni.

2021: A Simalube IMPULSE connect a Simatec World of Maintenance alkalmazással együtt a Simatec digitalizált termékek és szolgáltatások felé való elmozdulását jelzi.

2023: A Simalube termékcsaládot teljesen áttervezték, megújult a kialakítás és a meghajtófej.

A Simalube automata kenőrendszer előnyei

A Simalube kenőanyag-adagoló előnyei sokrétűek, és jelentősen hozzájárulnak a gépek hatékonyságához és élettartamához, valamint a kenési költségek csökkentéséhez.
A rendkívül alacsony CO2-kibocsátásnak és a termékek újrafelhasználhatóságának köszönhetően a Simalube a fenntarthatóság tekintetében kategóriája legjobbja.

A legfontosabb tulajdonságai:

  • folyamatos kenés kézi beavatkozás nélkül.
  • csökkentett karbantartás
  • meghosszabbított élettartam
  • fokozott biztonság
  • költségmegtakarítás

Alkalmazási területek és sikertörténetek

Napjainkban emberek milliói közlekednek mozgólépcsőkön vagy liftekben, amelyeket Simalube kenőanyag-adagolókkal kennek. A Simalube kenőanyag-adagolókkal megkent szélturbinák ma már háztartások százezreit látják el fenntartható módon termelt villamos energiával.
Élelmiszert, ruhát vagy bútort vásárol?
Nagyon valószínű, hogy ezeket a termékeket olyan logisztikai központokban kezelték, ahol a Simalube termékek biztosítják a zökkenőmentes működést. És végül, de nem utolsósorban, a legmodernebb akkumulátorral működő autók gyártási folyamatában is fontos szerepet játszanak a Simalube kenőanyag-adagolók.

A Simatec számos más alkalmazáshoz is kínál testre szabott megoldásokat, amelyek kenőanyag-adagolókból, nagy teljesítményű kenőanyagokból és a szükséges tartozékokból állnak.

>> További alkalmazások

Vízió

A Simalube 30 év elteltével is az innováció és a megbízhatóság szinonimája marad a kenéstechnika területén. Az Ipar 4.0-ra és a karbantartási folyamatok digitalizálására való fokozódó összpontosítással a Simalube jó helyzetben van ahhoz, hogy a jövőben is kulcsszerepet játsszon az automatikus kenésben. Az IoT-technológiák és az adatvezérelt karbantartási rendszerek integrálása új lehetőségeket nyit a hatékonyság és a fenntarthatóság további növelésére.

Ha még nem tetted, ismerd meg a kenés szakértőjét!

Amennyiben Te is automata kenőrendszer bevezetésén gondolkozol, keresd szakértő kollégáinkat, akik nem csak a termékek kiválasztásában, de akár a teljes kenőrendszer tervezésében és telepítésében is segítségedre lehetnek!

Nézz szét webáruházunkban, ahol a Simalube termékek Magyarországi készletről is elérhetők, akár másnapi szállítással!