Skip to main content
Hírekkarbantartás

Csapágykezelés egyszerűen a Simatool BHT-val

A nagy méretű csapágyak kezelése, szerelése nehéz és időigényes feladat. Főleg, ha már felmelegített csapágyról beszélünk, akkor veszélyes is lehet. A Simatec kínálatában az indukciós csapágymelegítőkön, illetve a fel- és leszereléshez szükséges célszerszámokon túl megtalálható, a Simatool BHT (bearing handling tool), mely tökéletesíti a csapágyszerelés folyamatát.

A Simatool BHT a csapágyak biztonságos emelésére és szállítására lett kifejlesztve. Az eszköz két fogantyúból, két elfordulásgátló karból és acél hevederekből áll, amelyek a csapágyat a külső gyűrűn veszik körül. A két tartókar fogantyúinak egyenletes meghúzásával az acélszalagok a csapágy külső gyűrűátmérőjéhez igazíthatók. A két elfordulásgátló megakadályozza a belső gyűrű kilendülését pl.: önbeálló golyóscsapágyak esetén. A két egymással szemben lévő fogantyú a két hordozópánttal teszi lehetővé az emelődaruval való könnyű kezelést.

simatool bearing handling tool simatec
A BHT használatának előnyei:

  • csökkenthető a balesetek és a csapágysérülésének kockázata
  • a csapágyak vízszintes és függőleges helyzetben is tengelyre helyezhetők
  • mozgatás közben a furat szabad marad, a csapágy könnyen tengelyre tolható
  • pontosabb pozícionálás
  • egyszerű, gyors és biztonságos csapágyszerelés
  • TÜV SÜD minősítés
  • akár 160°C-os belső gyűrűhőmérséklethez is használható

A csapágyak biztonságos szereléséhez a melegítés az egyik legjobb módszer. A Simatool indukciós csapágymelegítői hatékonyan melegítik fel a gördülő csapágyakat és egyéb gyűrű alakú fém alkatrészeket akár 300 kg-os munkadarabig. Lehetővé teszik a gyors és tiszta összeszerelést, és helyettesítik a hagyományos fűtési módszereket, mint a főzőlapokat, forró olajfürdőket, nyílt lángot és sütőket.

Az indukciós melegítők megtekintése <<

Az indukciós melegítők csak a belső gyűrűt melegítik fel, mégis problémát okozhat a csapágy kezelése azt követően. A Simatool BHT akár 160°C-os belső gyűrűhőmérséklethez is használható. Így már melegítés előtt biztonsággal felhelyezhető a csapágyra, majd azt követően leemelhető és a tengelyre helyezhető.
Még sosem volt ilyen könnyű a csapágyszerelés!

Nézd meg gyakorlatban! Kattints a videó lejátszásához!

 

További információkért katt >> IDE

Vagy keresd szakértő kollégáinkat bizalommal!