Skip to main content
CsapágyakGolyós perselyekHírek

Formula Student – ahol csapágyaink versenyautókban mérettetnek meg

A Formula Student verseny keretein belül fiatal mérnökök mérik össze tudásukat versenyautók megépítésével, melyeket aztán gyakorlatban is tesztelnek. Büszkén támogattuk idén az Óbudai Egyetem OUR Team csapatát.

A Formula Student nemzetközi tervezési verseny,  1981 óta kerül megrendezésre és évente több különböző helyszínen zajlik világszerte. Minden évben több mint 500 egyetemista vesz részt benne.
A Forma 1 és az autóipar bírái 8 szempont szerint értékelik az elkészült versenyautókat, ahol statikus és dimanikus szempontok szintén megjelennek.

Az OUR Team 2022 óta az Óbudai Egyetem Formula Student versenyautó-fejlesztő csapata.
Lenyűgöző eredményeket értek el a 2023-as és 2024-es Formula Student versenyeken egyaránt.
Az alkatrészek minősége és a precíz mérnöki munka döntő tényező a versenyautók sikerében.

formula-student-our-team

Forrás: ourteam.hu

A versenyautókban használt csapágyak kulcsfontosságú szerepet játszanak a nagy sebesség és extrém terhelés alatti hatékony működés biztosításában. A csapágyak minimalizálják a súrlódást és hőtermelést, javítják a mechanikai rendszerek tartósságát és stabilitását. A megfelelő csapágyak kiválasztása közvetlen hatással van az autó teljesítményére, különösen a motor, a váltó és a futómű területein. A versenyautóiparban különösen fontosak a könnyű, de erős anyagokból készült csapágyak, amelyek ellenállnak az extrém körülményeknek.

fbj-csapagyak-our-team-formula-student

Cégünk a csapágyak és mechanikai alkatrészek egyik vezető beszállítója.
Az OUR Team számára biztosított csapágyak, gömbfejek és perselyek segítettek abban, hogy a versenyautójuk a legjobb teljesítményt nyújtsa. Ezek az alkatrészek elengedhetetlenek az autó megbízhatóságához és dinamikájához.

Az elért eredmények, beleértve az első és második versenyautójuk sikeres bemutatkozását, bizonyítják a közös munka értékét és a minőségi alkatrészek fontosságát.
Nagy örömmel gratulálunk a csapat eredményeihez, és büszkék vagyunk arra, hogy támogathattuk őket.
Hiszünk abban, hogy a fiatal mérnökök itt szerzik meg a tudásukat és tapasztalataikat, amelyeket később a szakmai életben is kamatoztatni tudnak.
Hajrá OUR Team!